2. javni razpis za intervencijo IRP11
Kmetijstvo, Ekološko kmetijstvo, Dopolnilne dejavnosti |Foto: Polona Starc
Tisti, ki ste na novo vstopili v sheme kakovosti v letih 2023 in 2024, lahko kandidirate za nepovratna sredstva za pokritje stoškov certificiranja.
Rok za vložitev vlog v elektronski obliki je 28. 2. 2025 do 14.00.
Ključne besede: novo sodelovanje, sheme kakovosti
Sheme kakovosti, ki pridejo v poštev v okviru 2. javnega razpisa so:
a) ekološka pridelava in predelava ali
b) naslednji proizvod iz shem kakovosti:
– zaščitena geografska označba: ptujski lük, slovenski med, jajca izpod kamniških planin, kraška panceta, kraški zašink, kraški pršut, kranjska klobasa, šebreljski želodec, prekmurska šunka, zgornje savinjski želodec, prleška tünka, štajerski hmelj in štajersko prekmursko bučno olje;
– zaščitena označba porekla: bovški sir, sir mohant, sir tolminc, nanoški sir, ekstra deviško oljčno olje slovenske Istre, oljčno olje Istra, meso istrskega goveda – boškarin, kraški med, kočevski gozdni med, istrski med in vino (Goriška Brda, Vipavska dolina, Kras, Slovenska Istra, Štajerska Slovenija, Prekmurje, Bizeljsko Sremič, Dolenjska, Bela Krajina, Teran, Cviček, Belokranjec, Metliška črnina, Bizeljčan);
– zajamčena tradicionalna posebnost: belokranjska pogača, prekmurska gibanica, slovenska potica, idrijski žlikrofi, seneno mleko, kozje seneno mleko in ovčje seneno mleko;
– izbrana kakovost: govedo, goveje meso, drobnica, meso drobnice, mleko, mlečni izdelki, perutnina, perutninsko meso, prašiči, prašičje meso, sadje, predelani izdelki iz sadja, žito in ajda, predelani izdelki iz žit in ajde.
Podrobnosti pa si preberite tukaj.