Nikoli ni prepozno za zimsko zelenjavo

Nikoli ni prepozno za zimsko zelenjavo

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 

Pestrost zimske zelenjave, Foto IGŠ, 2024

Za bogatitev zimskega jedilnika naj zelenjave ne zmanjka niti pozimi, bodisi sveže z njive, vrta, rastlinjaka ali zaprte grede. Ne pozabimo na kapusnice, solatnice, lukovke in korenovke, tudi na tiste posušene ali predelane, shranjene sveže v kleteh ali hladilnicah ter na tiste, ki jih kupimo od lokalnega kmeta, ko lastnih zmanjka.

Ključne besede: Zelenjava, kapusnice, solatnice, korenovke, lukovke, rastlinjak

V kmetijskih nasvetih na VTV je specialist za poljedelstvo in vrtnarstvo pri KGZS Zavodu CE,  Igor Škerbot poudaril, da je  tudi zima primeren čas za oskrbo z svežo zelenjavo, svetoval je o možnostih oskrbe s prezimno trdnimi vrstami zelenjave (npr. kapusnice, solatnice, lukovke) ter o uporabi sveže shranjenih npr. korenovk in lukovk ali o uporabi predelanih, kot je na primer kislo zelje ali kisla repa.

Več najdete v prispevku  tukaj :

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Kmetijstvo in okolje , Izobraževanje

Vabilo na usposabljanje KOPOP, KGZ NM

22. 01. 2025 ob 10:00 - 25. 02. 2025 do 12:15

v živo

Vsi, ki ste se letih 2023 ali 2024 odločili za izvajanje ene ali več intervencij KOPOP (kmetijsko- okoljskapodnebna plačila) ali lokalne pasme in sorte (LOPS), morate v obdobju izvajanja teh intervencij, torej v petih letih, opraviti skupno 15 šolskih ur usposabljanj, od tega 9 ur v prvih treh letih trajanja obveznosti. Če ste vstopili v KOPOP/LOPS leta 2023, morate 9 ur usposabljanj (3 različne vsebine, vsak v obsegu 3 ur) opraviti do konca leta 2025.