Nikoli ni prepozno za zimsko zelenjavo
Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo |Pestrost zimske zelenjave, Foto IGŠ, 2024
Za bogatitev zimskega jedilnika naj zelenjave ne zmanjka niti pozimi, bodisi sveže z njive, vrta, rastlinjaka ali zaprte grede. Ne pozabimo na kapusnice, solatnice, lukovke in korenovke, tudi na tiste posušene ali predelane, shranjene sveže v kleteh ali hladilnicah ter na tiste, ki jih kupimo od lokalnega kmeta, ko lastnih zmanjka.
Ključne besede: Zelenjava, kapusnice, solatnice, korenovke, lukovke, rastlinjak
V kmetijskih nasvetih na VTV je specialist za poljedelstvo in vrtnarstvo pri KGZS Zavodu CE, Igor Škerbot poudaril, da je tudi zima primeren čas za oskrbo z svežo zelenjavo, svetoval je o možnostih oskrbe s prezimno trdnimi vrstami zelenjave (npr. kapusnice, solatnice, lukovke) ter o uporabi sveže shranjenih npr. korenovk in lukovk ali o uporabi predelanih, kot je na primer kislo zelje ali kisla repa.
Več najdete v prispevku tukaj :