Pravilna priprava kislega zelja in kisle repe

Pravilna priprava kislega zelja in kisle repe

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 

foto: Igor Škerbot

Kislo zelje in kisla repa sta za človeka vir nepogrešljivih snovi, še posebej v času, ko potrebujemo veliko vitaminov in mineralov za krepitev imunskega sistema. Dobro je, da za pripravo kakovostnega kislega zelja in repe upoštevate vse napotke od pridelave do procesov predelave.   

Ključne besede: Kislo zelje, kisla repa, zelje, repa, kisanje, ribanje, soljenje, tlačenje

 

 

 

 

 

V kmetijskih nasvetih svetovalca specialista Igorja Škerbota na VTV lahko prisluhnete nasvetom o tem, kako pravilno pripraviti kakovostno kislo zelje in repo. Poudarki so na izboru surovin, ribanju, soljenju in oskrbi kisane mase od začetkov kisanja in po tem, ko se zelje in repa skisata.

Več in podrobneje si oglejte na posnetku.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Kmetijstvo in okolje , Izobraževanje

Vabilo na usposabljanje KOPOP in LOPS, KGZ MS

09. 01. 2025 ob 09:00 - 27. 03. 2025 do 18:00

splet, v živo

Z vstopom v izvajanje intervencij KOPOP (kmetijsko okoljska podnebna plačila) ali intervencije LOPS (lokalne pasme in sorte) ste se obvezali, da boste v petletnem obdobju izvajanja obveznosti teh intervencij, opravili skupno 15 šolskih ur usposabljanj, od tega 9 ur v prvih treh letih trajanja obveznosti. Če ste vstopili v intervencijo KOPOP oz. LOPS leta 2023, morate 9 ur usposabljanj opraviti do 15. decembra 2025. MKGP je določilo več različnih tem za usposabljanje, med katerimi lahko izbirate. Med vsemi temami, ki bodo na voljo, boste lahko izbrali tiste, ki vam bodo najbolj ustrezale glede na usmeritev vaše kmetije.