Pravilna priprava kislega zelja in kisle repe

Pravilna priprava kislega zelja in kisle repe

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 

foto: Igor Škerbot

Kislo zelje in kisla repa sta za človeka vir nepogrešljivih snovi, še posebej v času, ko potrebujemo veliko vitaminov in mineralov za krepitev imunskega sistema. Dobro je, da za pripravo kakovostnega kislega zelja in repe upoštevate vse napotke od pridelave do procesov predelave.   

Ključne besede: Kislo zelje, kisla repa, zelje, repa, kisanje, ribanje, soljenje, tlačenje

 

 

 

 

 

V kmetijskih nasvetih svetovalca specialista Igorja Škerbota na VTV lahko prisluhnete nasvetom o tem, kako pravilno pripraviti kakovostno kislo zelje in repo. Poudarki so na izboru surovin, ribanju, soljenju in oskrbi kisane mase od začetkov kisanja in po tem, ko se zelje in repa skisata.

Več in podrobneje si oglejte na posnetku.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Ekološko kmetijstvo

Vabilo na usposabljanje EK in EK čebelarjenje, KGZ MS

05. 02. 2025 ob 12:00 - 26. 03. 2025 do 14:30

splet, v živo

V letih 2023 oz. 2024 ste se odločili za izvajanje intervencije EK (ekološko kmetovanje), zato je potrebno v petletnem obdobju izvajanja obveznosti te intervencije, opraviti skupno 25 šolskih ur usposabljanj, od tega 15 ur v prvih treh letih trajanja obveznosti. Če ste vstopili v intervencijo EK leta 2023, morate 15 ur usposabljanj opraviti do konca leta 2025.
MKGP je določilo 17 tem oz. področij usposabljanj, med katerimi lahko izbirate. Med vsemi temami, ki bodo na voljo, boste lahko izbrali tiste, ki vam bodo najbolj ustrezale glede na usmeritev vaše kmetije.