Pridelava in uporaba hrena

Pridelava in uporaba hrena

Kmetijstvo, Poljedelstvo, Zelenjadarstvo  | 

Foto: Igor Škerbot

Hren je zelenjadnica, ki jo še posebej redno uživamo ob velikonočnih dobrota, ko s svojim pekočim okusom pomaga pri lajšanju prebave ob šunki, jajcih in potici.

Ključne besede: hren, velika noč, prehrana, trajnica,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V kmetijskih nasvetih na VTV je specialist za poljedelstvo in vrtnarstvo pri KGZS Zavodu CE,  Igor Škerbot tik pred velikonočnimi prazniki spregovoril o  uporabi in pridelavi hrena. Hren je zelenjadnica, ki jo še posebej redno uživamo ob velikonočnih dobrotah, ko s svojim pekočim okusom pomaga pri lajšanju prebave ob šunki, jajcih in potici. Nekaj besed je namenil tudi  osnovnim zahtevam za pridelavo te križnice, ki jo ravno v času do sredine aprila ponovno sadimo za naslednjo letino.

Več o uporabi in pridelavi hrena si lahko ogledate tukaj.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Ekološko kmetijstvo

Vabilo na usposabljanje EK in EK čebelarjenje, KGZ MS

05. 02. 2025 ob 12:00 - 26. 03. 2025 do 14:30

splet, v živo

V letih 2023 oz. 2024 ste se odločili za izvajanje intervencije EK (ekološko kmetovanje), zato je potrebno v petletnem obdobju izvajanja obveznosti te intervencije, opraviti skupno 25 šolskih ur usposabljanj, od tega 15 ur v prvih treh letih trajanja obveznosti. Če ste vstopili v intervencijo EK leta 2023, morate 15 ur usposabljanj opraviti do konca leta 2025.
MKGP je določilo 17 tem oz. področij usposabljanj, med katerimi lahko izbirate. Med vsemi temami, ki bodo na voljo, boste lahko izbrali tiste, ki vam bodo najbolj ustrezale glede na usmeritev vaše kmetije.