Pridelava in uporaba hrena
Kmetijstvo, Poljedelstvo, Zelenjadarstvo |Foto: Igor Škerbot
Hren je zelenjadnica, ki jo še posebej redno uživamo ob velikonočnih dobrota, ko s svojim pekočim okusom pomaga pri lajšanju prebave ob šunki, jajcih in potici.
Ključne besede: hren, velika noč, prehrana, trajnica,
V kmetijskih nasvetih na VTV je specialist za poljedelstvo in vrtnarstvo pri KGZS Zavodu CE, Igor Škerbot tik pred velikonočnimi prazniki spregovoril o uporabi in pridelavi hrena. Hren je zelenjadnica, ki jo še posebej redno uživamo ob velikonočnih dobrotah, ko s svojim pekočim okusom pomaga pri lajšanju prebave ob šunki, jajcih in potici. Nekaj besed je namenil tudi osnovnim zahtevam za pridelavo te križnice, ki jo ravno v času do sredine aprila ponovno sadimo za naslednjo letino.
Več o uporabi in pridelavi hrena si lahko ogledate tukaj.