Pridelava in uporaba hrena

Pridelava in uporaba hrena

Kmetijstvo, Poljedelstvo, Zelenjadarstvo  | 

Foto: Igor Škerbot

Hren je zelenjadnica, ki jo še posebej redno uživamo ob velikonočnih dobrota, ko s svojim pekočim okusom pomaga pri lajšanju prebave ob šunki, jajcih in potici.

Ključne besede: hren, velika noč, prehrana, trajnica,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V kmetijskih nasvetih na VTV je specialist za poljedelstvo in vrtnarstvo pri KGZS Zavodu CE,  Igor Škerbot tik pred velikonočnimi prazniki spregovoril o  uporabi in pridelavi hrena. Hren je zelenjadnica, ki jo še posebej redno uživamo ob velikonočnih dobrotah, ko s svojim pekočim okusom pomaga pri lajšanju prebave ob šunki, jajcih in potici. Nekaj besed je namenil tudi  osnovnim zahtevam za pridelavo te križnice, ki jo ravno v času do sredine aprila ponovno sadimo za naslednjo letino.

Več o uporabi in pridelavi hrena si lahko ogledate tukaj.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Kmetijstvo in okolje , Izobraževanje

Vabilo na usposabljanje KOPOP in LOPS, KGZ MS

09. 01. 2025 ob 09:00 - 27. 03. 2025 do 18:00

splet, v živo

Z vstopom v izvajanje intervencij KOPOP (kmetijsko okoljska podnebna plačila) ali intervencije LOPS (lokalne pasme in sorte) ste se obvezali, da boste v petletnem obdobju izvajanja obveznosti teh intervencij, opravili skupno 15 šolskih ur usposabljanj, od tega 9 ur v prvih treh letih trajanja obveznosti. Če ste vstopili v intervencijo KOPOP oz. LOPS leta 2023, morate 9 ur usposabljanj opraviti do 15. decembra 2025. MKGP je določilo več različnih tem za usposabljanje, med katerimi lahko izbirate. Med vsemi temami, ki bodo na voljo, boste lahko izbrali tiste, ki vam bodo najbolj ustrezale glede na usmeritev vaše kmetije.