Pridelava in uporaba hrena

Pridelava in uporaba hrena

Kmetijstvo, Poljedelstvo, Zelenjadarstvo  | 
Foto: Igor Škerbot

Foto: Igor Škerbot

Hren je zelenjadnica, ki jo še posebej redno uživamo ob velikonočnih dobrota, ko s svojim pekočim okusom pomaga pri lajšanju prebave ob šunki, jajcih in potici.

Ključne besede: hren, velika noč, prehrana, trajnica,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V kmetijskih nasvetih na VTV je specialist za poljedelstvo in vrtnarstvo pri KGZS Zavodu CE,  Igor Škerbot tik pred velikonočnimi prazniki spregovoril o  uporabi in pridelavi hrena. Hren je zelenjadnica, ki jo še posebej redno uživamo ob velikonočnih dobrotah, ko s svojim pekočim okusom pomaga pri lajšanju prebave ob šunki, jajcih in potici. Nekaj besed je namenil tudi  osnovnim zahtevam za pridelavo te križnice, ki jo ravno v času do sredine aprila ponovno sadimo za naslednjo letino.

Več o uporabi in pridelavi hrena si lahko ogledate tukaj.

Nazaj

Prihajajoči dogodki