Pridelovanje rdeče pese

Pridelovanje rdeče pese

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo  | 

foto: Igor Škerbot

Rdečo peso, znano pod imenom jedilna ali solatna pesa, gojimo zaradi odebeljeno in
različno oblikovanega korena. Po obliki korenov ločimo okrogle, podolgovate, vretenaste
in valjaste. Kolikšen del korena se razvije v zemlji ali nad ravnino tal, je odvisno od sortne
lastnosti. Barva korena je lahko od rumenkaste do rjavo rdeče.

Ključne besede: rdeča pesa, vrtnina

Rdeča pesa je vrtnina, ki jo vedno pogosteje pridelujemo na vrtnarskih kmetijah in v domačih vrtovih.

Tehnologija pridelave je TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Kmetijstvo in okolje , Izobraževanje

Vabilo na usposabljanje KOPOP, KGZ NM

22. 01. 2025 ob 10:00 - 25. 02. 2025 do 12:15

v živo

Vsi, ki ste se letih 2023 ali 2024 odločili za izvajanje ene ali več intervencij KOPOP (kmetijsko- okoljskapodnebna plačila) ali lokalne pasme in sorte (LOPS), morate v obdobju izvajanja teh intervencij, torej v petih letih, opraviti skupno 15 šolskih ur usposabljanj, od tega 9 ur v prvih treh letih trajanja obveznosti. Če ste vstopili v KOPOP/LOPS leta 2023, morate 9 ur usposabljanj (3 različne vsebine, vsak v obsegu 3 ur) opraviti do konca leta 2025.