Pridelovanje rdeče pese

Pridelovanje rdeče pese

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo  | 

foto: Igor Škerbot

Rdečo peso, znano pod imenom jedilna ali solatna pesa, gojimo zaradi odebeljeno in
različno oblikovanega korena. Po obliki korenov ločimo okrogle, podolgovate, vretenaste
in valjaste. Kolikšen del korena se razvije v zemlji ali nad ravnino tal, je odvisno od sortne
lastnosti. Barva korena je lahko od rumenkaste do rjavo rdeče.

Ključne besede: rdeča pesa, vrtnina

Rdeča pesa je vrtnina, ki jo vedno pogosteje pridelujemo na vrtnarskih kmetijah in v domačih vrtovih.

Tehnologija pridelave je TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Izobraževanje

Usposabljanje za poljedelca, poljedelko, zelenjadarja, zelenjadarico

29. 01. 2025 ob 09:00 - 05. 02. 2025 do 16:30

KGZS - Zavod Maribor na Vinarski ulic...

Usposabljanje je namenjeno mladim prevzemnikom kmetij za pridobitev novih znanj in kot referenca za pridobitev poklicnih kvalifikacij v primeru, ko prevzemnik nima ustrezne kmetijske izobrazbe.