Priprava tal za pridelavo zelenjave

Priprava tal za pridelavo zelenjave

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo  | 

Zgodnji posevek solate, Foto Igor Škerbot, 2022

Z mesecem marcem nastopi čas, da pridelovalci zelenjave v svojih vrtovih in njivah zavihamo rokave in kakovostno ter pravočasno pripravimo tla za prva sajenje zelenjavnih  in setev semen zelenjadnic za prve posevke.

Ključne besede: Obdelava tal, vrtna tla, temperatura tal, priprava na setev, sajenje, setev semen

 

 

 

 

 

 

V kmetijskih nasvetih na VTV je v začetku marca 2022, s terena svetoval specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot o pomenu in o opravilih za kakovostno in pravočasno pripravo tal za sajenje zelenjavnih sadik  in setev posevkov zelenjadnic.

Oglejte si videoposnetek.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Kmetijstvo in okolje , Izobraževanje

Vabilo na usposabljanje KOPOP, KGZ NM

22. 01. 2025 ob 10:00 - 25. 02. 2025 do 12:15

v živo

Vsi, ki ste se letih 2023 ali 2024 odločili za izvajanje ene ali več intervencij KOPOP (kmetijsko- okoljskapodnebna plačila) ali lokalne pasme in sorte (LOPS), morate v obdobju izvajanja teh intervencij, torej v petih letih, opraviti skupno 15 šolskih ur usposabljanj, od tega 9 ur v prvih treh letih trajanja obveznosti. Če ste vstopili v KOPOP/LOPS leta 2023, morate 9 ur usposabljanj (3 različne vsebine, vsak v obsegu 3 ur) opraviti do konca leta 2025.