Toča, vročina in suša v pridelavi zelenjave. Kako ukrepati?

Toča, vročina in suša v pridelavi zelenjave. Kako ukrepati?

Zelenjadarstvo  | 

Sončeve opekline na plodu paprike, Foto Igor Škerbot 2022

V prispevku  lahko najdete uporabne nasvete o tem, kako odpravljati  težave v zelenjadarstvu zaradi ekstremnih vremenskih dogodkov, kot sta suša in vročina ter toča. Razjasni razlike med pojmi »vročina in suša« ter poda uporabne ideje in usmeri pridelovalce zelenjave v uporabo sredstev za krepitev rastlin in zmanjševanja stresa nastalega zaradi vročine, sončeve pripeke, suše in/ali  toče.

Ključne besede: Vročina, suša, toča, zelenjava, krepitev rastlin, aminokislinski pripravki

 

 

 

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS Zavodu Celje v tokratnih kmetijskih nasvetih na VTV v prispevku deli  nasvete o tem pridelavi zelenjave v primeru pojava ekstremnih vremenskih pojavov – vročine, suše ali toče.

Hkrati spregovori tudi o nekaterih prilagoditvah v pridelavi zelenjadnic ter o nepogrešljivih pripomočkih za odpravo posledic suše, vročine in /ali toče.

Več najdete v posnetku:  Toča, vročina in suša v pridelavi zelenjave. Kako ukrepati? - YouTube

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Kmetijstvo in okolje , Izobraževanje

Vabilo na usposabljanje KOPOP, KGZ NM

22. 01. 2025 ob 10:00 - 25. 02. 2025 do 12:15

v živo

Vsi, ki ste se letih 2023 ali 2024 odločili za izvajanje ene ali več intervencij KOPOP (kmetijsko- okoljskapodnebna plačila) ali lokalne pasme in sorte (LOPS), morate v obdobju izvajanja teh intervencij, torej v petih letih, opraviti skupno 15 šolskih ur usposabljanj, od tega 9 ur v prvih treh letih trajanja obveznosti. Če ste vstopili v KOPOP/LOPS leta 2023, morate 9 ur usposabljanj (3 različne vsebine, vsak v obsegu 3 ur) opraviti do konca leta 2025.