Spletna delavnica: Kako uspešno pridelati česen?

Spletna delavnica: Kako uspešno pridelati česen?

V udobju vašega doma – preko spleta - 24. 10. 2024 ob 18:00 - 24. 10. 2024 ob 21:00
Česen je slovenska tradicionalna lukovka, Foto IGŠ

Ali vas zanima, kako pridelati in nato tudi skladiščiti česen, ki ga boste lahko uživali vso sezono? Pridružite se nam na naši brezplačni spletni delavnici, kjer vam bo Igor Škerbot, priznani strokovnjak za zelenjadarstvo iz KGZS – Zavod CE, razkril vse skrivnosti in preverjene tehnike za uspešno pridelavo česna!

Tip dogodka: Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo, Izobraževanja

Kaj boste izvedeli na delavnici?

  • Izbira ustreznih sort in priprava tal: kako izbrati primerno sorto česna glede na podnebne razmere, tip tal in namen uporabe. Priprava tal za optimalno rast in razvoj česna ter pomen hranil.
  • Tehnike sajenja, skrb v rastni sezoni in preprečevanje bolezni: pravilna tehnika sajenja česna, optimalna globina in razmik med česnovimi stroki. Nega rastlin skozi rastno sezono, namakanje, gnojenje in reševanje težav s škodljivimi organizmi (pleveli, bolezni in škodljivci).
  • Pridelek, shranjevanje in uporaba česna: pravi čas za pobiranje česna, tehnike sušenja in pravilno shranjevanje, da ohranimo kakovost pridelka. Nasveti za uporabo česna v kuhinji ali za nadaljnjo prodajo.

Komu je delavnica namenjena?
Delavnica je primerna za vse vrtnarje in ljubitelje domače pridelave, ki želite izboljšati svoje pridelovalne tehnike ali se seznaniti z najnovejšimi pristopi za uspešno pridelavo česna. Poleg strokovnih nasvetov boste prejeli tudi praktične napotke, ki vam bodo v pomoč v vseh fazah pridelave.

Udeležba je brezplačna, vendar je potrebna predhodna prijava preko spletnega obrazca: https://tinyurl.com/pridelavacesna
Na prijavljeni e-naslov boste prejeli vsa nadaljnja navodila in povezavo do spletne delavnice.

Ne zamudite te edinstvene priložnosti za izboljšanje vaših vrtnarskih veščin in pridobitev bogatega pridelka. 

Se vidimo na delavnici.

Nazaj

Zadnja novica